Palliatieve zorg bij parkinson

De ziekte van parkinson is een veelvoorkomende aandoening en na de ziekte van Alzheimer de meest frequente neurodegeneratieve aandoening. De verwachting is dat er een toename zal zijn in het aantal parkinson-patiënten vanwege onder andere de vergrijzing en bepaalde omgevingsfactoren.

Daarom wordt er in dit webinar aandacht besteed aan palliatieve zorg bij de ziekte van parkinson. Naast algemene uitleg over het beloop en de behandeling van parkinson, komen ook aan bod: gebruik van het RADPAC-PD instrument, advanced care planning, voortzetten of stopzetten van de ziektegerichte behandeling en symptoommanagement in de palliatieve fase.

Sprekers tijdens het webinar zijn Herma Lennaerts, parkinsonverpleegkundige en onderzoeker in de palliatieve zorg en Mirthe Ponsen, neuroloog gespecialiseerd in de ziekte van parkinson.

Meer over

Palliatieve zorg ,

Deel

Gerelateerd

event
ICHOM 2024
Lees meer
event
Jaarcongres Tijd voor Verbinding
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in