Verdieping Metro Mapping

Metro Mapping is een service designmethode om op een heldere en gestructureerde manier zorgpaden te ontwerpen, optimaliseren en visualiseren.

Teams van zorgprofessionals, patiënten en andere belanghebbenden werken met service designers aan de best mogelijke zorgdienstverlening. Metro Mapping wordt ingezet om patiëntervaringen te verbeteren en te helpen bij klinische uitdagingen, bijvoorbeeld, rondom shared decision making, waardecreatie voor de patiënt en multidisciplinaire samenwerking.

Gratis workshop

Metro Mapping is ontwikkeld door Ingeborg Griffioen in samenwerking met het LUMC, Erasmus MC, TUDelft en ontwerpstudio Panton. De methode is vrij te gebruiken en wordt in diverse zorgorganisaties toegepast. Het Genootschap voor Gepersonaliseerde Zorg organiseert  samen met Panton deze gratis workshop om meer mensen kennis te laten nemen van deze bijzondere methode en inzicht te krijgen in kansen om de methode door te ontwikkelen.

De workshop vindt plaats in Deventer, sprekers zijn onder andere Jan Hazelzet, Paul van der Nat en Kees Ahaus. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

 

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in