Webinar palliatieve zorg en mantelzorg

Mantelzorg in de palliatieve fase kan een heel betekenisvolle en positieve ervaring zijn. Er is niet altijd voldoende aandacht voor het het met de mantelzorgers gaat, wat mantelzorgen voor hen betekent en wat zij daarbij nodig hebben.

Dian Paasman (beleidsadviseur), Maaike Haan (onderzoeker Radboudumc) en Hinke Hoffstädt (onderzoeker LUMC) nemen je in dit webinar daarom mee in het perspectief van naasten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en hun onderzoek, maar ook vanuit beeldmateriaal uit het indrukwekkende stripboek ‘Naasten’ gaan we samen in gesprek over:

  • Wat het betekent voor mantelzorgers om hun dierbare tot het eind te blijven bijstaan en hoe complex en normatief dat kan zijn;
  • Welke boodschap mantelzorgers hebben voor zorgprofessionals en het belang van maatwerk; 
  • En heel concreet: wat jij daarin te bieden hebt – hoe kan jij de zorg voor mantelzorgers op de kaart zetten in jouw organisatie of in het onderwijs? Inspiratie opdoen uit ervaringen van anderen, maar ook uit het stripboek ‘Naasten’, kan hierbij helpen.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in