HCI

Het is de missie van Health Cloud Initative (HCI) om de zorg in Nederland te verbeteren. Om dat te realiseren, ontwikkelen we zelf software en diensten. We werken ook zoveel mogelijk samen met organisaties die dezelfde missie hebben. Want alleen samen kunnen we dit realiseren. De zorg ontwikkelt zich razendsnel en de zorgkosten stijgen hard in Nederland.

We zijn ervan overtuigd dat de oplossing ligt in het gebruiken van slimme software. Het gebruik maken van de nieuwste technieken zoals AI en het ontwikkelen van zorg-ontlastende diensten helpen daarbij. Zorgprofessionals kunnen daardoor hun tijd besteden aan het werk waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen. Zorg verlenen. Help jij mee?

Zoeken naar de beste oplossing

Met de oplossingen van Health Cloud Initiative kunnen zorgprofessionals meer tijd en aandacht aan hun patiënten besteden. Bij de ontwikkeling van onze software en diensten hebben we dat als uitgangspunt genomen. Het ‘verbeteren van de zorg’ is niet zomaar een slogan. We bedoelen dat ook letterlijk zo. We willen dat elke zorgprofessional alle tijd kan besteden aan het helpen van de patiënt. Bij de ontwikkeling van onze software stellen we ons bij elke functie die we toevoegen de vraag: helpt dit de zorgverlener? Bespaart hij of zij hier tijd mee? Die vraag nemen we serieus en is bij al onze medewerkers, van de receptie tot de softwareontwikkelaar, opgenomen in het DNA.

Wat we doen

Ondanks onze internationale ambities richten we ons primair nog op de Nederlandse zorgmarkt en bieden we oplossingen die passen bij deze markt. Heb je een vraag over onze software of andere dienst, dan kan je terecht bij onze Nederlandstalige helpdesk. Wel zo makkelijk. Medewerkers van onze teams komen vaak zelf uit de zorg. En niet alleen vanuit de technische afdelingen van zorginstellingen. Nee, we hebben meerdere mensen in dienst die zelf in de frontlinie van de zorg hebben gestaan. Deze praktische insteek helpt ons om oplossingen te bedenken die passen bij de zorg en die ook echt helpen.

Geen administratie 

Dit is een extreem doel dat we gesteld hebben. Het is bijna onrealiseerbaar en tegelijkertijd prikkelt het en daagt het uit. Het doel is: Geen administratie met innovatieve software voor 20.000+ enthousiaste zorgverleners. Ofwel, we streven naar software waarmee zorgverleners geen seconde tijd kwijt zijn aan administratie van gegevens.

 

Artikelen over en van HCI

Health Cloud Initiative maakt met slimme IT ruimte voor zorg

Gelijkgestemde IT-bedrijven bij elkaar brengen om de...

Lees meer
Toer over beursvloer Zorg & ICT: ‘Meer tijd voor de patiënt’

Minder administratieve lasten voor de zorgprofessional...

Lees meer
Emogy-app helpt burger met autisme

In een wereld waarin werk, vrije tijd en virtuele...

Lees meer
Digitale inclusie brengt HCI en Quli bij elkaar

Digitale autonomie en regie van de patiënt bieden de...

Lees meer
Digitale triage steeds vaker dagelijkse praktijk huisarts

Steeds meer huisartsenpraktijken maken gebruik van...

Lees meer
VG Digitaal helpt ggz-professionals met EPD en PGO

Veel vrijgevestigde ggz-professionals zijn nog niet...

Lees meer
Uw Zorg Online en BeterDichtbij zetten eerste stap in samenwerking

De veelgebruikte diensten Uw Zorg Online en...

Lees meer
Bianca Rootsaert: ‘E-health in diëtetiek vraagt meer dan losse apps’

In de verschuiving van ziekte naar gezondheid, het...

Lees meer
Huisartsenpraktijk De Componist deelt digitaal succesverhaal

Huisartsenpraktijk De Componist werkt sinds vorig jaar...

Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in