Nuts

Nuts is een nieuwe manier van kijken, een frisse blik op een oud probleem. Het is de realisatie dat de manier waarop we nu gegevens delen in de zorg best wel gek is.

De Nuts-community is in 2018 ontstaan als initiatief van partijen met een gedeelde missie, vervat in het Nuts-manifest. De community bestaat uit een stichting en een open source community van steeds meer partijen die het met elkaar belangrijk vinden dat we sneller, schaalbaarder, goedkoper, veiliger en privacyvriendelijk gegevensuitwisseling in de zorg realiseren. De missie van de Nuts-community is een nutsvoorziening te bieden aan de zorgsector om de informatiedeling in de zorg te verbeteren en optimale samenwerking te ondersteunen.

Deze nutsvoorziening is te zien als een vertrouwenslaag op het internet en bestaat uit internationale open standaarden beschreven in open specificaties en een open-source software referentie-implementatie in de vorm van broncode en een Nuts-node.

Een eenvoudig schaalbaar netwerk van Nuts-nodes maakt het delen van zorg-gerelateerde informatie mogelijk op een vertrouwde, veilige en toegankelijke manier, over domeinen heen! Integrale zorg en optimale samenwerking tussen verschillende (zorg)disciplines worden hierdoor onzichtbaar gefaciliteerd.

Het gebruik van Nuts-specificaties borgt alle randvoorwaarden voor een veilige en vertrouwde uitwisseling. Hierdoor kunnen programma’s en leveranciers zich volledig focussen op de ondersteuning van zorginhoudelijke processen. Zo kunnen we met elkaar echt meters maken voor de zorgverleners en de zorgvragers!

Artikelen over en van Nuts

Nuts-community ruimt digitale drempels op

Met de ondertekening van een aansluitovereenkomst...

Lees meer
Stichting Nuts vindt partner in Dutch Health Hub

Stichting Nuts heeft zich als kennispartner...

Lees meer
IT-leveranciers VVT delen ‘digitale bouwblokken’

ActiZ en Nuts gaan de komende twee jaar tezamen...

Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in