De lessen van VR-grootvader Thomas Furness

De allereerste toepassing van Virtual Realty was een vluchtsimulatie voor piloten, eind jaren ’60. Daar was Thomas Furness al bij betrokken. Hij wordt dus niet voor niets de ‘grootvader van VR’ genoemd. Op 14 juni neemt hij je tijdens de masterclass mee in de reis die hij met VR aflegde en de toepassingen die hij ontwikkelde voor de zorg. Hij deelt zijn hoogte- en dieptepunten.

 • Meer informatie

  De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Health~Holland. Het is de tweede in de gratis reeks bijeenkomsten voor start-ups in de zorg. Naast Thomas Furness is ook Robbert Brouwer van SyncVR aanwezig. Brouwer is oprichter van SyncVR, dat gespecialiseerd is in VR-toepassingen voor zorg en onderwijs.

  De eerste, op 7 maart, ging over het samenwerken met zorgorganisaties. Later dit jaar volgen er nog twee. Tijdens deze bijeenkomsten leren de start-ups van prominente sprekers én delen ze hun ervaringen over ondernemen in de zorg.

  De bijeenkomst vindt plaats tijdens Dutch Health Week op 14 juni om 15.30 uur.

  Let op! De bijeenkomst is opgesplitst in twee sessies. Voor de sessie met Thomas Furness moet je je aanmelden voor Zorg & ICT. De sessie start om 15.30 uur op de mainstage van Zorg & ICT. Vervolgens zullen we rond 16.30 uur ons verplaatsen naar een andere zaal: Mission2. De Mission2 bevindt zich op de eerste verdieping in Supernova. In deze zaal zal de tweede sessie plaatsvinden. Robbert Brouwer zal hier zijn verhaal vertellen over SyncVR.

  Combineer de masterclass met een bezoek aan Zorg & ICT , hét grootste health tech event van Nederland in Jaarbeurs Utrecht.

 • Praktische informatie

  De masterclass vindt plaats in Jaarbeurs, in Supernova, het congresgebied van Jaarbeurs. Bekijk hier meer informatie over de bereikbaarheid van Jaarbeurs Utrecht.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in