Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. En geeft patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg beter aansluit bij wat mensen vragen. Onze informatie helpt mensen bij het maken van keuzes in de zorg. De Patiëntenfederatie vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Patiëntenfederatie Nederland heeft digitale zorg hoog op de agenda staan: als een hulpmiddel naast gewone zorg. Met als doel: meer eigen regie, beter zelfmanagement, gemak, betere kwaliteit van leven, meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden. En daardoor beter passende zorg. Patiëntenfederatie Nederland wil dat iedereen die dat wil, gebruik kan maken van digitale mogelijkheden.

Met de Vliegwielcoalitie stimuleert Patiëntenfederatie Nederland digitale innovatie in de zorg. Zo kunnen meer mensen de voordelen van goede digitale zorg ervaren. Het Vliegwiel werkt aan een methode voor opschaling en digitale innovatie in de zorg. Daarbij richt het Vliegwiel zich op de innovatiegebieden telebegeleiding, leefstijlmonitoring en medicijndispensers.

Digitalezorggids.nl is een website van Patiëntenfederatie Nederland  die betrouwbare informatie biedt over digitale zorg en praktische tips. Op digitalezorggids.nl vind je apps en digitale middelen die mensen kunnen ondersteunen bij het omgaan met hun (chronische) aandoening en hun gezondheid in het algemeen. Alle apps zijn aangeraden door patiënten zelf. Ook vind je op deze website persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s).

 

Artikelen over en van Patiëntenfederatie Nederland

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in